BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Taiwan Dutch Design Post op de Dutch Design Week 2016

25 oktober 2016

De Taiwan Dutch Design Post presenteert haar expo: Mooi!Taiwan op de DDW 2016 in Eindhoven. De Taiwan Dutch Design Post, ofwel TDDP, stimuleert de samenwerking met Taiwan voor Dutch Designers als non-profit. TDDP heeft een residency-programma in Taiwan en werkt hier samen met lokale designers, industrieën en de National Cheng Kung University.

De expo Mooi!Taiwan staat op Sectie-C; een van de creatieve hotspots voor creatieven. Hier is al het ‘Mooi!’s’ van Taiwan vinden, zoals het werk van de Taiwanese C-Hub designers. Op de expo zijn dat Punddle, Qizhi en Planett. Qizhi (噐 質) toont schetsboeken en lampen gemaakt van fijn cement. Punddle (線加工) geeft een moderne invulling van de traditionele ambacht van Chinese sierraden. Planett presenteert haar co-working services; Planett werkt ook vaak samen met de TDDP.

Het tweede deel van de Mooi!Taiwan expo bestaat uit werk van Gerard Jasperse en Lilian van Stekelenburg die afgelopen jaar 3 maanden bij de TDDP verbleven.Gerard Jasperse verkende de V.O.C. geschiedenis van de handelspost in Taiwan. Zijn werk is een diorama met traditionele elementen uit Taiwan en Nederland.

Lilian van Stekelenburg (Lilly’66) doet al jaren lang projecten in Taiwan, haar meest recente project staat ook op de Mooi!Taiwan expo. Lilian van Stekelenburg onderzocht cultuur, religie en ambachten in Taiwan. Hierin vindt ze een slimme aanpak voor een modern probleem; een godin voor duurzaamheid; 永續金娘.

Taiwan Dutch Design Post staat op de Dutch Design Week om Taiwanees ontwerp te promoten, maar ook om Nederlandse ontwerpers uit te nodigen voor een verblijf bij de TDDP. Bezoekers van de Mooi!Taiwan expo worden uitgenodigd een kort voorstel te schrijven om samenwerking te verkennen.

Meer info op: www.facebook.com/dutchdesignpost