Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Transavia start vluchten naar Stockholm

28 september 2016

Transavia gaat met ingang van april 2017 vluchten uitvoeren tussen de luchthaven van Stockholm Arlanda (Zweden) en Eindhoven Airport. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij eind september aangekondigd. Voor Eindhoven Airport en de Brainportregio betekent dit een forse versteviging van het netwerk richting Scandinavië.

De route van Eindhoven naar Stockholm zal vier keer per week worden gevlogen. Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag is er een vlucht. Transavia vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen). Start van de nieuwe route naar Stockholm is maandag 3 april 2017.

Hubs

Nadat Transavia in 2013 al Kopenhagen heeft toegevoegd aan haar netwerk vanaf Eindhoven Airport, wordt nu de luchthaven van Stockholm Arlanda toegevoegd. Met Stockholm wordt niet alleen een bijzonder fraaie Zweedse stad makkelijk bereikbaar vanuit de Brainport Regio Eindhoven, maar wordt er ook een connectie gemaakt tussen twee belangrijke ‘design capitals’, twee belangrijke ‘high-tech hubs’, én een connectie tussen twee ‘European Green Capitals’, Stockholm en Nijmegen.

Reizigerscomfort

Transavia maakt met de keuze voor de luchthaven Arlanda ook een duidelijke keuze voor reizigerscomfort. Arlanda biedt met de Arlanda Express, een snelle en comfortabele treinverbinding met het centrum van de stad. Efficient voor de zakelijke passagier en gemakkelijk voor de stedenreiziger. Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, biedt in 2017 meer dan 25 bestemmingen aan vanaf de Brainportregio. Stockholm is een zeer welkome aanvulling op dat steeds verder groeiende netwerk, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten.