BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

TU/e studenten aan de slag bij bedrijven

05 januari 2017

Tweeëntwintig masterstudenten Industrial Engineering van de Technische Universiteit Eindhoven gaan vanaf februari onderzoeksprojecten uitvoeren bij Brainportbedrijven. Iedere student gaat honderd uur aan de slag met een vraagstuk rondom het thema ‘Intelligent Automation’. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog aanmelden.

De studievereniging Industria organiseert elk jaar een International Research Project (IRP). Doel is om studenten onderzoeksprojecten in de praktijk te laten doen waar een Technische Bedrijfskunde student mee aan de slag kan. Het mes snijdt zo aan twee kanten: bedrijven worden geholpen en studenten doen waardevolle ervaring op.

“En het scala aan projecten is heel verschillend”, aldus Tim d’Hondt, voorzitter van het IRP. “Van tools ontwikkelen tot marktonderzoeken; bedrijven uit allerlei industriesectoren kunnen er baat bij hebben.” De vraagstukken sluiten bij voorkeur aan op het thema Intelligent Automation, oftewel het toepassen van kunstmatige intelligentie in bedrijfsprocessen en alle mogelijke organisatorische complicaties die dit met zich meebrengt.

Voordelen

Het project werkt als volgt. Een masterstudent gaat onder begeleiding van een ervaren TU/e-onderzoeker honderd uur aan de slag met een onderzoeksproject bij een bedrijf. Bovendien wordt het deelnemende bedrijf uitgenodigd voor een masterclass en seminar rondom het centrale onderzoeksthema van dit jaar: Intelligent Automation. Hierdoor raakt de firma bekend met de voordelen van kunstmatige intelligentie.

De masterstudenten worden geselecteerd op behaalde studieresultaten en motivatie. Alleen de beste studenten – van de studierichtingen Operations Management & Logistics, Innovation Management, Business Information Systems en Manufacturing Systems Engineering – blijven over. Deelname aan het project zorgt zo ook voor naamsbekendheid onder TU/e-studenten en andere deelnemende bedrijven.

Behalve het uitvoeren van onderzoeksprojecten, maken de studenten een studietrip naar Mexico en de Verenigde Staten om te leren hoe internationale bedrijven met dit thema omgaan.

Studenten zijn beschikbaar tot juni 2017. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar research.irp@tue.nl. Kosten voor deelnemende bedrijven zijn 3.000 euro per student.