Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Van Dingenen Transport breidt uit op Kempisch Bedrijvenpark

05 september 2016

Van Dingenen Transport heeft tienduizend vierkante meter extra terrein gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) om haar logistieke activiteiten uit te breiden. Binnenkort wordt gestart met de inrichting van het nieuwe terrein. De nieuwe bedrijfsgrond sluit aan op het huidige perceel van het transportbedrijf en biedt ruimte voor toekomstige uitbreiding van de opslagcapaciteit.

Het Kempisch Bedrijvenpark, gelegen bij Hapert, is een ideale locatie in de Brainportregio voor grotere bedrijven dankzij de ligging aan de rijksweg A67. Het bedrijvenpark in de Brabantse Kempen heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds vijf jaar 46 procent is verkocht. Een van de kopers was Van Dingenen Transport. In 2012 kocht het bedrijf een kavel van vijftienduizend vierkante meter op het KBP met een optie voor uitbreiding van tienduizend vierkante meter. Die optie wordt nu verzilverd nadat het transportbedrijf vorig jaar al was verhuisd naar de nieuwe locatie. Met de koop van het terrein concentreert Van Dingenen Transport alle activiteiten op het Kempisch Bedrijvenpark. De achterblijvende locatie aan de Wijer wordt ontwikkeld voor woningbouw.

Efficiencyslag

Directeur/eigenaar Jan van Dingenen: “We zijn een typisch Kempisch bedrijf, waarbij alles draait om duurzame klantrelaties. Dat betekent: dag en nacht klaar staan. We onderscheiden ons op kwaliteit en flexibiliteit. Daardoor heeft ons bedrijf flink kunnen groeien, ondanks de crisis. Door deze investering kunnen we aan de toenemende vraag naar op- en overslag van goederen voldoen. Met de bundeling van onze activiteiten op deze plek maken we een forse efficiencyslag.”

Klantenkring

Van Dingenen Transport is een modern transportbedrijf met 110 medewerkers en 80 vrachtwagens. Het bedrijf levert logistieke diensten en opslagfaciliteiten op maat. Van Dingenen heeft een grote klantenkring in met name De Kempen en de rest van Zuidoost-Brabant en biedt vervoer aan door geheel West-Europa. Voor logistieke bedrijven als Van Dingenen Transport, maar ook voor andere bedrijfssectoren in Brainport, is het van levensbelang dat de regio goed bereikbaar om haar sterke concurrentiepositie te behouden. Vanuit Brainport wordt daarom een stevige lobby gevoerd in Den Haag en Brussel om de infrastructuur over weg, spoor en door de lucht blijvend te optimaliseren..