BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

VDL Groep verzilvert orders Amerikaanse automobielindustrie

11 januari 2017

VDL Groep breekt door in Verenigde Staten. Daarmee geeft het internationale industriële familiebedrijf, met hoofdkantoor in Eindhoven, een belangrijke impuls aan de mondiale ambities binnen de Brainport regio. De orders die de VDL Groep in 2016 binnenhaalde in de Amerikaanse automobielindustrie worden vanaf dit jaar verzilverd, beginnend in januari met het leveren van de geautomatiseerde productielijnen voor de nieuwe fabrieken van BMW, Volvo Cars en nieuwe klanten in de VS. Meer dan achthonderd robots verwerkt het productieautomatiseringsbedrijf van VDL Groep, VDL Steelweld met het hoofdkantoor in Breda, in deze levering. Met het werk van VDL Steelweld in de VS is in 2017 een bedrag van meer dan honderd miljoen euro gemoeid.

BMW en Volvo bouwen nieuwe autofabrieken in de Amerikaanse staat South Carolina. Om voet aan de grond te krijgen én te houden bij autofabrikanten in de VS moeten ook toeleveranciers zelf in dat land gevestigd zijn. Daarom opende VDL Steelweld er in 2016 drie vestigingen: in Fremont (Californië), Detroit (Michigan) en Spartanburg (South Carolina). Het bedrijf verwacht dan ook snel te kunnen groeien in de VS. “VDL Steelweld is in Europa al jaren een belangrijke leverancier van onder meer Ford, Volvo, BMW en Jaguar Landrover”, vertelt directeur Peter de Vos. “Dat heeft zich vervolgens uitbetaald in vertrouwen van fabrikanten om ook te gaan leveren aan hun fabrieken in de VS. En die ervaring heeft er weer toe geleid dat wij ook voor Amerikaanse klanten in de Verenigde Staten aan de slag gaan.”

VDL Groep VDL Groep is een belangrijke speler binnen de Brainport regio, als internationale industriële onderneming voor de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met negentig werkmaatschappijen, verspreid over negentien landen, met meer dan 13.000 medewerkers en een verwachte omzet van drie miljard euro in 2016. De kracht van VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. In de toeleveringsbranche is VDL toonaangevend in metaalbewerking, mechatronische systemen en modulebouw, kunststofverwerking en oppervlaktebehandeling.