BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Vijf Brabantse genomineerden voor TechGirl van het Jaar

17 oktober 2017

Dat technologie helemaal geen mannenwereld hoeft te zijn, blijkt onder andere uit de nominaties voor de TechGirl van het Jaar verkiezing van het online platform TechGirl.nl. Maar liefst 49 vrouwelijke tech ondernemers, werknemers of studenten maken kans op de titel, waaronder vijf Brabantse dames. Op 4 november houdt TechGirl.nl een eigen landelijk event in Zwolle waar onder andere de winnaars van de verkiezing (2 prijzen) bekend worden gemaakt. Zij ontvangen een Innovatie Award of de Digital Talent Award en een technologisch prijzenpakket. Stemmen kan vooraf online, maar ook nog tijdens het event zelf. 

Brabantse gegadigden
Sinds 2016 zijn op TechGirl.nl interviews te lezen met de genomineerden. De Brabantse gegadigden zijn: 

Beatrix Bos 
Enna Rizvic 
Kirsten van Abeelen 
Maartje Verhoek 
Tessie Hartjes 

Stemmen
Omdat het zaalpubliek tijdens het event op 4 november 33% van de uitslag bepaalt, kan die dag nog van grote impact zijn op de uitslag. Verder is het oordeel van de vakjury tijdens het event goed voor 33% van de uitslag. De overige 34% wordt via online publieksstemmen bepaald. Die kunnen tot en met 31 oktober 11.59 uur ’s ochtends ingediend worden. 

TechGirl Event
Het event op zaterdag 4 november wordt gehouden ter ere van het vijfjarig bestaan van TechGirl.nl en heeft een dagvullend programma met een plenaire sessie, tech talk & paneldiscussies, stands met technologische gadgets, food & drinks, workshops en een Smart Lifestyle Hub. Het vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur aan de hogeschool Windesheim (Campus 2 in Zwolle). Tickets kosten 24,99 euro. 

Foto: Tessie Hartjes, een van de Brabantse genomineerden, samen met premier Rutte op de Hannover Messe.

Vijf Brabantse genomineerden voor TechGirl van het Jaar