Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Volg Solar Team Eindhoven tijdens Bridgestone World Solar Challenge

09 oktober 2017

Het was nog even spannend: vertraagde accu's, een zonne-auto die niet door de douane komt en dag en nacht doorwerken tot de deadline. Ondanks dat alles is het TU/e studententeam zondag gestart in de Bridgestone World Solar Challenge (8 t/m 15 oktober). Het team vertrok in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) voor de wedstrijd van 3.000 kilometer door de outback van Australië. 

Cruiser Class
Solar Team Eindhoven is één van de drie Nederlandse teams in de internationale wedstrijd voor zonneauto’s. Het team verdedigt zijn wereldtitel uit 2013 en 2015 in de Cruiser Class met de gezinsauto ‘Stella Vie’. Om de Cruiser Class opnieuw te winnen moet het Eindhovense team niet alleen zorgen dat ze op vrijdag 13 oktober vóór 14:00 uur in Adelaide zijn, maar ook zoveel mogelijk personen vervoeren per kilometer. En dat, terwijl de auto zo min mogelijk energie verbruikt. Tot slot wordt de auto op zaterdag 14 oktober beoordeelt door een jury op vernuftige snufjes zoals een zelfontworpen solar-navigatiesysteem.


Visie 
De auto op zonne-energie voor vijf personen is ontstaan uit een team ambitieuze studenten van de TU Eindhoven met een visie: bewijzen dat een auto op zonne-energie mogelijk is. Zo is de auto superlicht dankzij materialen als carbon. En dankzij slim design wordt bijvoorbeeld de aerodynamica, oftewel luchtweerstand van de auto geoptimaliseerd. Dat maakt de auto lichter en zuiniger waarmee energie wordt bespaart. Energie die over is, kan worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet, in plaats van andersom.
Dat het geen toekomstmuziek is, bewijzen de studenten ook. De auto heeft alle testen van Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) doorstaan en is daarmee als Nederlands kenteken geregistreerd. De studenten mogen met de auto dus de openbare weg op. 

Volg de ontwikkelingen van het team via de website, Twitter (@SolarEHV #BWSC17 #StellaVie) of vlogs op Youtube.

 
Foto: TU Eindhoven / Bart van Overbeeke

Volg Solar Team Eindhoven tijdens Bridgestone World Solar Challenge

Volg Solar Team Eindhoven tijdens Bridgestone World Solar Challenge