BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Wereldprimeur tijdens Virtual Game Night Effenaar: full-body VR game

21 maart 2017

Eindhoven, 21 april 2017 – Op vrijdag 28 april organiseert de Effenaar in samenwerking met VRee de eerste Virtual Game Night. Op deze avond zal het publiek voor de eerste keer de kans krijgen om het VR spel VRisb te spelen. VRisb maakt gebruik van het VRee platform, die het mogelijk maakt om met je hele lichaam in de virtuele wereld te verschijnen en met anderen in een virtuele arena kunt spelen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de in Eindhoven ontwikkelde technologie van het bedrijf VRee. Als speler trek je een pak en handschoenen aan, en zet je een VR bril op. Het VRee platform zorgt er vervolgens voor dat je als speler in de virtuele arena stapt, waar je VRisb , gebaseerd op het ‘echte’ frisbee’, kan spelen met drie andere spelers. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk targets te raken, en daarmee een hogere score dan je tegenstander te halen.

VRee komt net terug van VRLA, Los Angeles waar mensen lyrisch waren over het platform, en er een veelbelovende toekomst in zien. De Virtual Game Night zal het eerste moment zijn dat het spel door publiek gespeeld kan worden. “Dit is een belangrijke eerste stap voor VRee richting het faciliteren van ons platform voor events, arcade halls en voor eSports toernooien, zegt Andy Lürling, CEO van VRee. Niet alleen een belangrijk moment voor VRee, maar ook voor de mensen die het mogen spelen. Zij zullen de eersten zijn die deze baanbrekende ervaring op het gebied van VR mee mogen maken.

Naast de primeur van de VRisb ervaring zullen ook een aantal andere demo’s en sneak previews van Nederlandse VR spellen uit te proberen zijn op HTC Vive en Oculus Rift opstellingen, waaronder het door RTL’s Bright TV verkozen Best Dutch VR Game Pillow’s Willow en Break Out VR Game, een futuristische variant op de classic Breakout.

De Virtual Game Night vindt plaats van 19 uur tot 22.30 uur in de grote zaal van de Effenaar. Kaartverkoop via de website van de Effenaar, de trailer is via deze link te bekijken.

Over VRee

VRee is de ontwikkelaar van het gelijknamige platform dat een gesynchroniseerde, full-body virtual reality ervaring mogelijk maakt voor meerdere gebruikers, zonder noemenswaardige vertraging. Het platform ondersteunt haptische terugkoppeling, live content streaming en diverse interactiemogelijkheden voor toeschouwers. Gebruikers kunnen vanuit verschillende geografische locaties in een gezamenlijke virtuele wereld met elkaar gamen of Active eSports beoefenen. VRee is een open platform dat SDK’s biedt voor zowel hardware leveranciers (HMD’s, motion-capture pakken en accessoires) en ontwikkelaars van content op het gebied van gaming, Active eSports, training en simulatie. VRee is gevestigd in Eindhoven. Voor meer informatie: www.vree.world