BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Wim van der Leegte ´Boegbeeld Nederlandse ondernemers´

08 april 2016

Ondernemer Wim van der Leegte, president-directeur van de VDL Groep, heeft donderdagmiddag 7 april in de Nieuwe Kerk in Den Haag de award voor “Boegbeeld Nederlands Ondernemerschap” uitgereikt gekregen. Deze prijs is hem toegekend door de jury van de Familiebedrijven Award, een initiatief van Stichting Familie Onderneming.

Wim van der Leegte ontving deze hommage voorafgaand aan de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2016. Juryvoorzitter John Fentener van Vlissingen gaf aan dat de jury al langer met de gedachte speelde om incidenteel ook ondernemers met een uitzonderlijke staat van dienst – binnen het Nederlandse bedrijfsleven en de samenleving – te prijzen.

Tijdens het jureringsproces voor de Familiebedrijven Award 2016 heeft Wim van der Leegte een bijzondere en onuitwisbare indruk gemaakt. John Fentener van Vlissingen loofde de visie van Wim van der Leegte op het behoud van industriële productiebedrijven in én voor Nederland, zijn focus op innovatie en zijn onstuitbare inzet voor de Nederlandse werkgelegenheid en samenleving.

Van Vlissingen benadrukte dat Van der Leegte een inspiratie en voorbeeld is voor jonge ondernemers. De jury beschouwt hem dan ook met recht als een waar boegbeeld voor Nederlands ondernemerschap.

De Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf meer onder de aandacht te brengen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf.