Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Succesvol ondernemen

Binnen een open innovatieve gemeenschap zetten ondernemers nieuwe ideeën sneller en succesvoller op de markt.

Klik hier om te beginnen

ONDERNEMEN DOE JE SAMEN

In Brainport treffen ondernemende mensen elkaar in een inspirerende omgeving. Het bruist van de activiteiten en programma’s voor studenten, startups, innovatief MKB en grote bedrijven. Er is volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en nieuwe allianties aan te gaan. En dat is nodig in een wereld waar technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Door samen nieuwe ontwikkelingen te omarmen, realiseren we versnelde groei.

INNOVATIEVE GEMEENSCHAP

Veel toonaangevende internationale OEM’s, zoals ASML, FEI, DAF, VDL, NXP en Philips en honderden spin-offs en start-ups hebben de weg in Brainport al gevonden. Samen leggen ze minimaal vier patenten per dag vast. Dat is twee keer zoveel als andere Europese topregio´s presteren. Met de samenwerkende keten van toeleveranciers, gerenommeerde onderzoeksinstellingen en designers, vormen ondernemers een gespecialiseerde gemeenschap die dankzij open innovatie in staat is technologische kennis verder te ontwikkelen en tot een commercieel succes uit te bouwen. Innovaties gaan daarom in Brainport sneller en succesvoller naar de markt.

Samen maken we de toekomst!

Meer weten over ondernemen in Brainport Eindhoven?

Wij helpen u graag verder
Piet van der Wielen
Programmamanager Business

Alles voor ondernemers

Starten en groeien

In Brainport Eindhoven staan experts voor u klaar om u verder te helpen en u in contact te brengen met relevante partners in het Brainport netwerk.

Bedrijfsfinanciering

Voor ondernemen geldt: de kosten gaan voor de baten uit. Een mooi businessplan op zak? Net gestart? Hard aan het groeien? In welke levensfase uw bedrijf zich ook bevindt, u heeft behoefte aan kapitaal.

Vestigen in de regio

Brainport Eindhoven is een logische vestigingsplaats voor technisch georiënteerde bedrijven. Zowel startups, mkb als mondiale spelers zoals ASML, FEI, DAF, VDL, NXP en Philips, hebben hier hun thuisbasis.

Programma's en netwerken

In Brainport Eindhoven bestaan tal van initiatieven om met name hightech ondernemers te ondersteunen bij de start en doorgroei van hun onderneming.

Samenwerken

De kracht van Brainport Eindhoven is de kracht van samenwerking. Dat geldt zeker ook voor bedrijven. Binnen Brainport Eindhoven bestaan diverse clusters van bedrijven die samenwerken en samen innoveren.

Vind technisch talent

Op zoek naar technologisch talent voor uw bedrijf? Meer weten over aanbod en vraag op de arbeidsmarkt, actuele trends, data over arbeid, vacatures en beroepskwalificaties en onderzoeksgegevens, prognoses en marktverkenningen? Bekijk de initiatieven.

Internationaal ondernemen

Heeft u als ondernemer ambitie om over de grenzen te ondernemen? Uw product internationaal naar de markt te brengen? Bekijk onderstaande initiatieven en neem contact op voor meer informatie of een adviesgesprek.

Toekomstbestendige maakindustrie

Niet alleen succesvol zijn, maar in de toekomst ook blijven. Dat is de uitdaging waar ondernemers in Brainport Eindhoven voor staan.

Brainport Eindhoven: Economische Groeiversneller

Toegevoegde waarde van de industrie in Brainport Eindhoven groeit

keer zo hard als nationaal in de periode 2005-2015
In 2017 zijn er ruim

banen bijgekomen in Brainport Eindhoven
In de banengroei van topsector HTSM komt bijna

%

voor de rekening van Brainport Eindhoven
Regionale economie groeit met bijna

%

t.o.v. 3,2% nationaal

Om Brainport Eindhoven nog beter internationaal op de kaart zetten hebben we, in samenwerking met Innovation Origins, het Inside Brainport Eindhoven magazine gemaakt dat de mooie verhalen uit de regio bundelt. Met dit magazine ervaart de lezer meer over wat Brainport te bieden heeft. Het magazine is vooral bedoeld voor bedrijven die bezig zijn op het gebied van onze themas Health, Energy, Mobility, Agrifood en Safety en interesse hebben in internationale innovatiesamenwerking met bedrijven uit Brainport, of zich hier willen vestigen om de Europese markt te veroveren. John Jorritsma, voorzitter van Stichting Brainport, en Paul van Nunen, directeur van Brainport Development, namen de eerste exemplaren in ontvangst.

Bekijk hier het Inside Brainport Eindhoven magazine. 

High tech
Design

Maak een bliksemstart of groei onder deskundige begeleiding

Next Move helpt je direct op weg!

Klik hier voor een afspraak