BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Succesvol ondernemen

Binnen een open innovatieve gemeenschap zetten ondernemers nieuwe ideeën sneller en succesvoller op de markt.

Klik hier om te beginnen

ONDERNEMEN DOE JE SAMEN

In Brainport treffen ondernemende mensen elkaar in een inspirerende omgeving. Het bruist van de activiteiten en programma’s voor studenten, startups, innovatief MKB en grote bedrijven. Er is volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en nieuwe allianties aan te gaan. En dat is nodig in een wereld waar technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Door samen nieuwe ontwikkelingen te omarmen, realiseren we versnelde groei.

INNOVATIEVE GEMEENSCHAP

Veel toonaangevende internationale OEM’s, zoals ASML, FEI, DAF, VDL, NXP en Philips en honderden spin-offs en start-ups hebben de weg in Brainport al gevonden. Samen leggen ze minimaal vier patenten per dag vast. Dat is twee keer zoveel als andere Europese topregio´s presteren. Met de samenwerkende keten van toeleveranciers, gerenommeerde onderzoeksinstellingen en designers, vormen ondernemers een gespecialiseerde gemeenschap die dankzij open innovatie in staat is technologische kennis verder te ontwikkelen en tot een commercieel succes uit te bouwen. Innovaties gaan daarom in Brainport sneller en succesvoller naar de markt.

Samen maken we de toekomst!

Meer weten over ondernemen in Brainport?

Wij helpen u graag verder
Piet van de Wielen
Programmamanager Business

Alles voor ondernemers

Starten en groeien

In Brainport staan experts voor u klaar om u verder te helpen en u in contact te brengen met relevante partners in het Brainport netwerk.

Bedrijfsfinanciering

Voor ondernemen geldt: de kosten gaan voor de baten uit. Een mooi businessplan op zak? Net gestart? Hard aan het groeien? In welke levensfase uw bedrijf zich ook bevindt, u hebt behoefte aan kapitaal.

Vestigen in de regio

Brainport is een logische vestigingsplaats voor technisch georiënteerde bedrijven. Zowel startups, MKB als mondiale spelers zoals ASML, FEI, DAF, VDL, NXP en Philips, hebben hier hun thuisbasis.

Programma's en netwerken

In Brainport bestaan tal van initiatieven om met name high tech ondernemers te ondersteunen bij de start en doorgroei van hun onderneming.

Samenwerken

De kracht van Brainport is de kracht van samenwerking. Dat geldt zeker ook voor bedrijven. Binnen brainport bestaan diverse clusters van bedrijven die samen werken en samen innoveren.

Vind technisch talent

Op zoek naar technologisch talent voor uw bedrijf? Meer weten over aanbod en vraag op de arbeidsmarkt, actuele trends, data over arbeid, vacatures, en beroepskwalificaties en onderzoeksgegevens, prognoses en marktverkenningen? Bekijk de initiatieven.

Internationaal ondernemen

Heeft u als ondernemer ambitie om over de grenzen te ondernemen? Uw product internationaal naar de markt te brengen? Bekijk onderstaande initiatieven en neem contact op voor meer informatie of een adviesgesprek.

Toekomstbestendige maakindustrie

Niet alleen succesvol zijn, maar in de toekomst ook blijven. Dat is de uitdaging waar ondernemers in Brainport Eindhoven voor staan.

Brainport: Economische Groeiversneller

De industrie export stijgt regionaal met bijna

%

en ook nationaal is in deze sector groei zichtbaar
Arbeidsproductiviteit stijgt harder dan gemiddeld met meer dan

%

dat is hoger dan het Nederlands gemiddelde van 2,3 %
Relatief meer snel groeiende bedrijven in Brainport

%

t.o.v. 8% Nederland
Regionale economie groei hard met

%

t.o.v. 2% nationaal

Grand challenges

In Brainport bedenken we innovatieve, creatieve oplossingen voor 5 grote maatschappelijke uitdagingen: gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid. Lees verder

High tech
Design

Maak een bliksemstart of groei onder deskundige begeleiding

Next Move helpt je direct op weg!

Klik hier voor een afspraak