Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Arbeidsmarkt

In Brainport Eindhoven ligt de werkloosheid al jaren onder het Nederlandse gemiddelde en de economische groei boven het Nederlandse gemiddelde. Het percentage hoger opgeleiden blijft stijgen en - met name in 2014 - harder dan landelijk. De regio telde afgelopen schooljaar 9% meer eerstejaars techniekstudenten. Op bijna alle opleidingsniveaus, waaronder wo-bachelor en dit jaar ook weer mbo, kwamen er leerlingen bij. De beroepsbevolking telt in de regio inmiddels 399.000 mensen.

Op zoek naar technologisch talent voor uw bedrijf? Meer weten over aanbod en vraag op de arbeidsmarkt, actuele trends, data over arbeid, vacatures, en beroepskwalificaties en onderzoeksgegevens, prognoses en marktverkenningen? Bekijk hieronder de initiatieven.

Kennis maken met de verschillende initiatieven?

Neem contact op
Yvonne van Hest
Program Director People (at Brainport Development)

Initiatieven voor bedrijven op zoek naar technologisch talent

Talent Attraction Program Brainport

Het Talent Attraction Program Brainport (TAP) is een uniek, onafhankelijk samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden. Het TAP sourct en matcht technologisch talent door online communities, een shared talentpool en intelligent matching.

Doe mee met het Talent Attraction Program Brainport

Brainport Industries College

Brainport Industries College is het klinkende resultaat van een uniek samenwerkingsverband van bedrijven in de maakindustrie. In nauwe samenwerking met deze bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheid zorgt Brainport Industries College dat meer mensen de weg vinden naar een baan in de techniek.

Werk samen voor talent in de maakindustrie
Mkb Kenniscafés 23 mei - 28 november

Mkb Kenniscafés

Lees meer
Bijeenkomst PIB en DHI 17 september

Bijeenkomst PIB en DHI

Lees meer