Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Een uniek ondernemersklimaat

Sommigen zeggen dat het een 'startup heaven' is, anderen noemen het de 'slimste plek op aarde’. In feite is het allebei. Ieder van ons is een beetje eigenaar van Brainport Eindhoven, omdat veel technologieën die worden gebruikt in smartphones, huizen en auto's zijn ontwikkeld in deze inventieve regio. Brainport Eindhoven is altijd succesvol geweest met spin-offs van Philips, zoals ASML, NXP, Sapiens SBS (Medtronic) en Silicon Hyve. En natuurlijk bekende fabrikanten zoals FEI, DAF en VDL. Veel startups van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben hun ideeën omgezet in zeer succesvolle bedrijven. Disruptieve startups profiteren duidelijk van de enorme schat aan ervaring en unieke vaardigheden van grote corporates op loopafstand.

Open innovatie is de sleutel tot succes. Dankzij de pionierende vorm van samenwerking bereiken ondernemers hun doelen veel sneller. En dit feit is niet onopgemerkt gebleven. Volgens de Financial Times Direct Investment Index staat Brainport Eindhoven in de top drie als het gaat om het aantrekken van buitenlandse bedrijven en investeringen en staat Brainport op nummer 1 in Europa met haar innovatiestrategie.

Brainport Eindhoven verwelkomt startups en ondernemers op toplocaties in de hele regio. Bijvoorbeeld Startupbootcamp HighTechXL, 's werelds toonaangevende hardware accelerator, gelegen op de High Tech Campus Eindhoven. Of Bright Move en het High Tech Systems Centre op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Ideale landingsplekken voor ondernemers zijn de speciaal uitgeruste businesscenters op de campussen. Ze zijn uitstekende broedplaatsen voor nieuwe initiatieven en omdat faciliteiten worden gedeeld kunnen de kosten laag blijven.

In Brainport werken we samen om successen te bereiken. Deuren zijn open, investeerders zijn geïnteresseerd in goede ideeën, support is dichtbij en nooit meer dan één LinkedIn contact afstand. Het Brainport principe van "delen = vermenigvuldigen" zorgt voor het specifieke hightech ecosysteem wat belangrijk is voor de groei van bedrijven. Het biedt toegang tot nieuwe klanten, kennis, personeel en financiering. En, net zo belangrijk, aan collega-ondernemers met wie je kunt werken om sneller succes te bereiken.

Een inspirerend klimaat

Wederzijds vertrouwen en een samenwerkende houding leiden tot succes in Brainport Eindhoven. Hightech en design gaan hand in hand met topkwaliteit productie en ondernemerschap. Dit unieke business klimaat maakt Brainport Eindhoven veel meer dan de som der delen. Het is een krachtige formule die Brainport Eindhoven heeft doen uitgroeien tot een van de hightech-centra van Europa. Een plek die in de wereld wordt beschouwd als dé kans voor bedrijven. Als u u vestigt in Brainport Eindhoven, krijgt u toegang tot waardevolle kennis en een netwerk in de high tech industrie die kunnen leiden tot nieuwe wegen. Bovendien is Brainport Eindhoven de ideale locatie en de hoogwaardige infrastructuur maken Brainport Eindhoven de perfecte basis voor de Europese distributie en verkoop markt.

Innovatieve bedrijvigheid

Naast een hoop grote bedrijven en startups, zijn er in de regio veel innovatieve mkb'ers, verspreid over de hele regio. Dat is bijvoorbeeld te zien in onderstaand kaartje. Eindhoven is het centrum van innovatieve mkb. Maar ook in de kleinere gemeenten in de Brainport regio zijn een hoop innovatieve bedrijven gevestigd. Bedrijven die gezamenlijk bijdragen aan de economische kracht van Nederland.


BRAINPORT LEVERT DE SUPPLY CHAIN VOOR HIGHTECH

KETEN VAN TOELEVERANCIERS

Rondom de bloeiende kennis- en maakindustrie ontstaat steeds groter en fijnmaziger raamwerk van binnen- en buitenlandse toeleveranciers en dienstverleners. De hele keten is vertegenwoordigd: van fundamentele research tot marketing. Een topklimaat voor de typische Brainport-ondernemer met een ‘kennis-kunde-kassa’-mentaliteit.

Belangrijker nog: een klimaat dat uitnodigt tot open innovatie. Alle soorten specialismen zijn binnen handbereik. Concurrenten kijken naar elkaar en delen ideeën in de onderzoeksfase van hun productontwikkeling.

Een belangrijk onderdeel van dit ecosysteem is een gezonde arbeidsmarkt. Daarom investeert Brainport Eindhoven in onderwijs op maat en het aantrekken van internationale kenniswerkers.


TIEN KENMERKEN VAN DIT UNIEKE ECOSYSTEEM

De tien belangrijkste kenmerken van dit unieke ecosysteem zijn:

  1. Topbedrijven
  2. Een innovatieve mkb-sector
  3. Sterke aanvoerketens
  4. Goed opgeleide arbeidskrachten
  5. Open innovatie
  6. Innovatiecampussen met internationale allure
  7. Strategische locatie in Noordwest Europa
  8. Sterke Europese speler
  9. De multi helix samenwerking
  10. Een fijne plek om te wonen

Kennismaken met het ondernemersklimaat in Brainport?

Neem direct contact op!
Piet van der Wielen
Programmamanager Business
Mkb Kenniscafés 23 mei - 28 november

Mkb Kenniscafés

Lees meer
Bijeenkomst PIB en DHI 17 september

Bijeenkomst PIB en DHI

Lees meer