Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Food Tech Park Brainport

Food Tech Brainport zet slimme technologieën in die het voor ondernemers mogelijk maakt om nieuwe, smakelijke voeding te ontwikkelen waarmee we gezond, lang en duurzaam kunnen leven.

Food Tech Brainport zorgt voor mogelijkheden voor een voedselproductie zonder verspilling én nieuwe vormen van voeding die ons helpen om gezond te leven en te eten. Dat is hard nodig, want de manier waarop nu met voedsel wordt omgegaan levert grote problemen op. Er is een tekort aan voedsel om het groeiend aantal bewoners van de aarde te voeden. Er is niet alleen behoefte aan méér voedsel maar ook aan ánder voedsel.  Ook kost onze huidige manier van voedsel produceren extreem veel bouwstoffen per product. Aan de andere kant verspillen we te veel. Veel voedsel wordt ongebruikt weggegooid. De aarde wordt op deze manier uitgeput en dat brengt onze toekomst in gevaar. Dit moet anders en kan ook anders! 

Daarbij moet niet vergeten worden dat een groot deel van de moderne voeding onze gezondheid ondermijnt. Onze voeding bevat namelijk kunstmatige stoffen en te veel vet, suiker en zout. Food Tech Brainport faciliteert ondernemers om te komen met alternatieven. Niet alleen door het mogelijk te maken ongezonde ingrediënten te vervangen door duurzame, natuurlijke en gezonde ingrediënten. Maar ook door toevoeging van natuurlijke bouwstenen zoals eiwitten. Food Tech Brainport ziet innovatie en samenwerking als de sleutel tot versneld succes. Dit in samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid.

Food Tech Brainport zet ook in op het ondersteunen van bedrijven bij nieuwe duurzame productiemethoden en bij de vernieuwing van voedsel. Zo helpen we MKB (+) ondernemers om hun innovaties en nieuwe product-marktcombinaties te versnellen met de bestaande kennis en ervaring bij partners van Food Tech Brainport. Ook breiden we uit met nieuwe technologieën die naar Helmond gehaald worden. Al deze technologieën komen samen op Food Tech Park, het centrum binnen het expertisecluster, waar ondernemers ook daadwerkelijk aan de slag kunnen voor de ontwikkeling van hun producten.

De overtuiging van Food Tech Brainport 

Wat in Brainport Eindhoven kan, kan ook in de stedelijke gebieden van de rest van de wereld:

• Alles van een product gebruiken voor menselijke voeding en zo verspilling verminderen. 
• De houdbaarheid op een natuurlijke manier verlengen.
• Efficiënter produceren en energie besparen.
• Zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke grondstoffen.
• Producten produceren met minder suiker, zout en vet. 

Food Tech Brainport heeft de ambitie om samen met onze partners kennis en praktijkervaring verder te ontwikkelen, nog breder toe te passen en mondiaal te exporteren. Vanuit Brainport Eindhoven leveren wij een wezenlijke bijdrage aan het wereldvoedselprobleem en aan een betere gezondheid voor de mens. 

Meer informatie op: www.foodtechpark.nl.

High Tech Campus Eindhoven

Open innovatie voor bedrijven, instituten, onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers.

Bekijk de campus

Strijp-S

Een creatieve omgeving met een hoog kwaliteits- en voorzieningenniveau.

Bekijk de campus

TU/e Science Park

Een ontmoetingsplaats voor studenten, onderzoekers en ondernemers.

Bekijk de campus

Automotive Campus

De Automotive campus is hét kenniscentrum in de automotive sector.

Bekijk de campus
Mkb Kenniscafés 23 mei - 28 november

Mkb Kenniscafés

Lees meer
Hackathon SVB & UWV 26 oktober - 27 oktober

Hackathon SVB & UWV

Lees meer