Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Brainport Health Innovation - Silver

Silver wil het leven van ouderen fundamenteel verbeteren met innovatieve technologie. Silver staat voor ‘Supporting Independent Living for the Elderly through Robotics’.

Business

Silver wil het leven van ouderen fundamenteel verbeteren met innovatieve technologie. Silver staat voor ‘Supporting Independent Living for the Elderly through Robotics’. Het project moet de wereldwijde revalidatie- en ouderenzorg ingrijpend veranderen door het ontwikkelen en introduceren van innovatieve producten en trainingsmethoden. De nieuwe aanpak zal eraan bijdragen dat ouderen langer zelfstandig en mobiel kunnen blijven. Het gaat dan bijvoorbeeld om trainingen die ouderen kunnen doen aan de hand van (computer)spelletjes. Het maakt dit soort oefeningen leuker en minder ‘droog’ zodat de motivatie van de ouderen toeneemt.

Het project moet leiden tot een praktische samenwerking tussen publieke en private partijen, waarbij kennisuitwisseling op het gebied van innovatief aanbesteden tot stand komt. Om dat te bereiken zal het consortium een gezamenlijk publieke aanbesteding uitvoeren voor het ondersteunen van ouderen door toepassing van robotica. 

Resultaten 2015

  • In 2015 hebben we een internationale aanbesteding (PCP) voor het onderzoek en de ontwikkeling van robotica technologieën geïnitieerd voor het ondersteunen van langer zelfstandig thuis wonen van ouderen.
  • Beoordeling van de binnengekomen aanmeldingen waaruit zeven projecten zijn verkozen om door te gaan naar de eerste fase van het Pre-commercial procurement proces, waar vervolgens drie projecten zijn doorgestroomd naar de tweede fase.

Doelstellingen 2016

In de zomer van 2016 gaan we de geselecteerde producten daadwerkelijk testen met eindgebruikers in real life situaties in de verschillende deelnemende landen en gemeentes. Hierbij zijn in onze regio verschillende zorgorganisaties en de gemeente Eindhoven betrokken.

Partners

SILVER heeft partners in Denemarken, Finland, Nederland,  Zweden en Engeland. Zowel onderzoeksinstituten als overheidsorganisaties. Volgende steden participeren: Eindhoven, Odense, Oulu, Stockport, Vantaa, Västerås en de regio Zuid Denemarken.