BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

ERMIS

ERMIS richt zich op het vinden van benaderingen om het lokale innovatiesysteem effectiever te maken voor innovatiebevordering en groei in het MKB.

Business Internationaal

Het ERMIS project staat voor Effective Reproducible Models for Innovation Systems en is een Europees project met 15 partners. De gemeente Eindhoven is partner in dit project en Brainport Development ondersteunt hen met specifieke expertise o.a. voor analyses, beleidsaanbevelingen en het opzetten van twee pilots.  ERMIS richt zich op het vinden van benaderingen om het lokale innovatiesysteem effectiever te maken voor innovatiebevordering en groei in het MKB. Het idee is dat door best practices uit te wisselen met andere Europese partners, de hefboomwerking van het eigen lokale innovatiesysteem van de partners wordt versterkt. 

Doelstellingen zijn:

  • Het uitwisselen van best practices uit de lokale innovatie systemen van de partners.
  • Het creëren en uitwisselen van een bestuursmodel en methode voor het ondersteunen van innovatie in het MKB.
  • Het betrekken van beleidsmakers bij de uitvoering van de ERMIS aanbevelingen en het  organiseren van actieve disseminatie en toepassing van de ERMIS resultaten.

Door te leren van verschillende Europese partners binnen het ERMIS project probeert Eindhoven de doeltreffendheid van de Triple Helix samenwerking te verbeteren door zich te richten op de toegevoegde waarde voor het MKB.Jasmijn Rompa
Programme director Clusters & strategy advisor (Brainport Development)