BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Over Brainport Eindhoven

Brainport, met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

HIGH TECH GROEIVERSNELLER

Brainport Eindhoven is een van de meest prominente en innovatieve high tech centra van Europa. Wat is de kracht van Brainport?

Hightech en design gaan hand in hand met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap.

Samenwerking en kennisdeling zitten in ons DNA en vormen de basis voor de kenmerkende open innovatie die Brainport slim en sterk maakt.

Brainport speelt slim in op een wereld die razendsnel verandert en door continu nieuwe verbindingen aan te gaan, creëren we kansen. Voor iedereen.
Zo trekt Brainport talent en bedrijven aan van over de hele wereld.

In een uniek vestigingsklimaat werken we samen aan oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid.

Samen maken we de toekomst!

Brainport op de kaart

Brainport Eindhoven omvat Zuidoost-Brabant en is een samenwerkingsverband tussen de 21 regiogemeenten en bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in deze regio. Deze unieke en succesvolle samenwerking komt voort uit de historie van de regio.

Lees hier het verhaal van Brainport

Met elkaar de toekomst uitvinden

Rob van Gijzel, oud-burgemeester van Eindhoven, vertelt over Brainport Next Generation: "Deze nieuwe economische koers moet ervoor zorgen dan brainport Regio Eindhoven ook in de toekomst een innovatieve hotspot voor hightech en design blijft."

Bekijk de video

Feiten en cijfers

Voor het eerst sinds

daalt de werkloosheid in Brainport Eindhoven
Brainport besteedt

euro aan innovatie uitgaven
Brainport heeft

eerstejaars bèta studenten (HBO/WO)
Meer dan

%

van de jaarlijkse patentaanvragen komt uit Brainport

Grand challenges

In Brainport bedenken we innovatieve, creatieve oplossingen voor 5 grote maatschappelijke uitdagingen: gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid. Lees verder

High tech
Design