Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Technology

UNIEKE POSITIE OP GEBIED VAN TECHNOLOGIE EN OPEN INNOVATIE BLIJVEN VOEDEN EN UITDRAGEN

Onze regio kenmerkt zich door een enorm sterke positie op het gebied van de nieuwste technologieën, systeemintegratie en sociale innovatie. Brainport Eindhoven excelleert in de technologische disciplines hightech systemen, materialen en data science. De private uitgaven aan R&D en het aantal patenten liggen al jaren internationaal op ongekend hoog niveau. Ook in de toekomst kunnen we hiermee het verschil maken. Om bedrijven te verleiden om blijvend in onze regio hun R&D uit te voeren is het essentieel om juist onze publieke R&D sterk te laten toenemen. Wij zullen onze lobby hiervoor richting landelijke en Europese overheden intensiveren. Investeren hierin loont namelijk voor Nederland en Europa. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één euro aan private R&D leidt tot 2,30 euro aan extra economische groei. Verder gaan we onze unieke technologische en maakcompetenties en de kwaliteit van onze open innovatie campussen en instituten veel gedetailleerder in kaart brengen en internationaal promoten. Dit is van belang om buitenlandse investeerders en bedrijven aan te trekken. Met de disciplines waarin de regio excelleert, kunnen we in de toekomst het verschil maken.

Technologie Signatuur van Brainport Eindhoven

Om de producten en diensten van de toekomst te kunnen ontwikkelen en fabriceren, is een andere opstelling van de industrie nodig. De Technologie Signatuur laat zien dat Brainport Eindhoven daarvoor alle ingrediënten in huis heeft. De regio kan voortbouwen niet alleen op een technologiebasis van wereldklasse, maar ook op sterke samenwerkingsverbanden, design-competenties en het vermogen om systemen te integreren in de digitale wereld.


De ingrediënten materiaalonderzoek, systeemkennis, gebruikersinformatie) vormen samen de basis voor sterke bedrijven in Brainport Eindhoven. Door intensieve samenwerkingen tussen alle spelers wordt vernieuwende technologie ontwikkeld, waaruit weer start-ups en spin-offs ontstaan. De regio heeft in het verleden grote ondernemers voortgebracht (zoals Gerard en Anton Philips), en doet dat nog steeds. Om succesvol ondernemerschap te ondersteunen en te ontwikkelen wordt veel geïnvesteerd in de groei van ondernemingen en in nieuwe opleidingen. De steeds intensiever wordende samenwerking tussen o.a. TU/e Innovation Lab, BOM, Brainport Development, High Tech Campus Eindhoven en Eindhoven Startup Foundation (met Next Move, Bright Move, Startupbootcamp als enkele voorbeelden) is een vruchtbare bodem voor succesvolle (nieuwe) ondernemingen.

Alle ingrediënten om in de toekomst het ontwerp, de fabricage en de verspreiding van nieuwe producten en diensten met vertrouwen tegemoet te zien, zijn aanwezig binnen Brainport Eindhoven. Die smeltkroes, waarbinnen bedrijven elkaar versterken, is de herkenbare signatuur van Brainport die (internationale) bedrijvigheid en talent aantrekt. Die positie zullen, en moeten, we gaan verstevigen en verder uitbouwen. Want in het huidige wereldwijde concurrentieveld is toekomstige economische groei, ook voor de Brainport-regio, niet vanzelfsprekend. Vanuit het fundament van samenwerken gaan we deze uitdaging aan.

Download de Technologie Signatuur van Brainport Eindhoven

Hackathon SVB & UWV 26 oktober - 27 oktober

Hackathon SVB & UWV

Lees meer
AI in Engineering Symposium 29 oktober

AI in Engineering Symposium

Lees meer