Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Sustainable Development Goals

Onderteken het SDG Charter en draag op uw eigen manier bij aan een betere wereld!

Hoe willen we dat onze wereld er over 10 jaar uitziet?

We hebben zelf een behoorlijke invloed op onze toekomst. Door onszelf duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals; SDGs) te stellen, kunnen we concreet bijdragen aan de wereld die we willen. Om organisaties en bedrijven daarbij te helpen, heeft de VN het SDG Charter Network opgericht. Er zijn 17 SDGs die onze ‘to do’-lijst vormen. Met deze SDGs spreken we dezelfde taal, waardoor we beter kunnen samenwerken om deze doelen voor een betere wereld te behalen. Zie hieronder voor het overzicht van de 17 doelstellingen. Door uw keuzes en acties kunt u ook bijdragen aan het behalen van deze SDGs.


Brainport Eindhoven tekent het SDG Charter

In Brainport Eindhoven werken wij – bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid – samen aan een sterke regio die welvarend is en zorgdraagt voor het welzijn van onze inwoners. Ons gezamenlijk doel is om de regio nóg sterker aan de volgende generatie over te dragen. Streeft iedereen naar dezelfde doelen, dan spreekt ook iedereen dezelfde taal. Door massa kan het verschil worden gemaakt. Daarom nemen wij gezamenlijk onze verantwoordelijkheid en ondertekent Brainport Eindhoven het SDG Charter. Brainport Eindhoven is de eerste in Nederland die het Charter als triple helix regio ondertekent.

Bekijk hier welke partijen uit Brainport Eindhoven het SDG Charter hebben ondertekend

Bekijk hier het nieuwsbericht over de gezamenlijke tripe helix ondertekening op 15 mei

 

Waarom ondertekenen?

  1. Samen met partijen uit de Brainport Eindhoven regio wilt u zich inzetten voor een betere wereld en impact generen door het Charter gezamenlijk te ondertekenen.
  2. U draagt op uw eigen manier al bij aan één of meerdere duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, bijvoorbeeld kwaliteitsonderwijs (doel 4), waardig werk en economische groei (doel 8) of industrie, innovatie en infrastructuur (doel 9) of heeft de intentie om na ondertekening bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. 
  3. U wordt gratis opgenomen in het SDG netwerk met gelijkgezinde organisaties, waarmee agenda's gedeeld kunnen worden en partnerschappen kunnen worden opgezet. Ook blijft u op de hoogte van alles wat er gebeurt op het vlak van SDG’s in Nederland middels het SDG Gateway, een soort LinkedIn voor impact.

Meer informatie of vragen? 

Neem dan contact op met een van onze collega's:
Floor Swinkels, Adviseur Strategie en Monitoring f.swinkels@brainportdevelopment.nl
Quirine Verstappen, Marketing- & communicatieadviseur q.verstappen@brainportdevelopment.nl 

Teken het SDG Charter!

De ondertekening van het SDG Charter door Brainport Eindhoven wordt bekrachtigd door de ondertekening van verschillende organisaties in de regio. Ondertekent u het SDG Charter ook?

Klik hier voor de voorwaarden/richtlijnen voor het ondertekenen van het SDG Charter

Mkb Kenniscafés 23 mei - 28 november

Mkb Kenniscafés

Lees meer
Maker Faire Eindhoven 28 september - 29 september

Maker Faire Eindhoven

Lees meer
Photonics Applications Week 30 september - 04 oktober

Photonics Applications Week

Lees meer