Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Talent Attraction Program

Met het Brainport Talent Attraction Program trekken we nationaal en internationaal tech & IT-talent aan voor bedrijven en organisaties in Brainport Eindhoven. Het gaat daarbij om talent op mbo4, hbo en wo-niveau. De kracht van het programma zit in de samenwerking tussen de regionale werkgevers. Het programma bestaat uit algemene basisactiviteiten voor alle werkgevers in de regio en aanvullende activiteiten voor bedrijven met een specifieke vraag.

Basisactiviteiten

  • Alle Engelstalige tech- en IT-vacatures uit de regio worden gebundeld vertoond op de internationale Brainport Eindhoven website zodat buitenlands talent in één oogopslag kan zien wat de regio hem of haar te bieden heeft. 
  • Regiobranding richting buitenlandse tech- en IT-talenten aan de hand van best practices en testimonials.
  • Een Employer Branding Toolkit met Brainport Eindhoven uitingen voor bedrijven om te benutten in de eigen arbeidsmarkt communicatie.
  • In Brainport Eindhoven werken bedrijven samen om talent voor de regio te behouden. Dit gebeurt door middel van 'talent sharing'. Dat houdt in dat wanneer een uitstekende kandidaat op een bepaald moment net niet wordt gekozen voor een positie bij bedrijf x, de kandidaat door dat bedrijf wordt gevraagd om zijn CV te mogen delen met andere bedrijven in de regio of wordt gemotiveerd om naar de Engelstalige Brainport Eindhoven website te gaan en te solliciteren op een vacature in de regio. Op deze manier gaat het talent niet verloren voor de regio.
  • Het versterken van het netwerk van HR-professionals bij werkgevers. Zowel online via een Talent Attraction Platform en community voor bedrijven in de regio met relevante informatie over het aantrekken en behouden van internationaal talent en de mogelijkheid ervaringen met elkaar te delen. Als live aan de hand van regelmatige themabijeenkomsten voor HR-professionals.

Aanvullende activiteiten
Naast activiteiten die bedoeld zijn voor alle werkgevers in Brainport Eindhoven, bieden we een aantal (betaalde) aanvullende mogelijkheden voor werkgevers die extra intensief willen inzetten op talent attraction. Het betreft:    

  • Een traineeship programma waarbij bijna/pas afgestudeerde techneuten en IT-ers uit Spanje opdrachten uitvoeren bij werkgevers in de regio.
  • Deelname aan gerichte promotiecampagnes voor groepen bedrijven die ingegeven zijn door (eenmalige) kansen op de internationale arbeidsmarkt.

Meer weten over of deelnemen?

Richard Kerste
Project Manager Talent Attraction Program
Mkb Kenniscafés 23 mei - 28 november

Mkb Kenniscafés

Lees meer
Bijeenkomst PIB en DHI 17 september

Bijeenkomst PIB en DHI

Lees meer
Kunststoffenbeurs 2019 25 september - 26 september

Kunststoffenbeurs 2019

Lees meer