BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

6 belangrijke onderwijs trends veroorzaakt door technologie

Onderwijs is iets waar we naar streven – iets waarvan we tegen onze kinderen zeggen dat ze het na moeten streven in hun leven, zodat ze zich in een betere positie bevinden om de nodige vaardigheden te verwerven om werk te vinden, macht te krijgen en posities voor zichzelf te creëren in de buitenwereld. Onderwijs is geen onbekende voor de technologie, en hoe meer progressie we maken, hoe verder we zijn in de overgang van het oude leren en onderwijzen. In de toekomst hoeven we onze kinderen wellicht niet meer naar school te brengen. Ze gaan telewerken met hun leraren, pakken hun laptop, tablet of andere gadget erbij en zijn digitaal aangesloten om hun huiswerk te maken, te leren schrijven en aan het eind hun examen te doen. We kunnen een wereld van augmented reality betreden, waarbij we verbinden, reageren en sensoren hebben die kinderen helpen communiceren en problemen op te lossen.

Kun je je een visueel gehandicapte student voorstellen die een speciale kaart krijgt die, wanneer aangesloten op een computer, automatisch de lettergrootte aanpast? Dit is een geweldige kans om studenten constructief te helpen met speciale behoeften om hun doelen te bereiken, zonder dat je ze gewoon probeert in te passen en medelijden met ze hebt. Big data zal de manier veranderen waarop we studenten benaderen, hoe ze gegevens voor hun projecten analyseren of hoe ze oplossingen vinden. Het 3D-printen is voor studenten een uitstekende manier om geologische formaties, op een schaal die niet toonbaar is met 2D-beelden, beter te begrijpen. Er zijn veel implementaties hoe de technologie zowel studenten als docenten kan helpen om te begrijpen wat belangrijk is in het leerproces. Het is bijna zeker dat de technologie de scholen en het onderwijs op zijn kop gaan zetten.

Lees verder...