BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Amerikaanse Emmy voor innovatie uit Brainport

Civolution heeft 2 september een prestigieuze Technology & Engineering Emmy gewonnen. Het Amerikaanse National Academy’s Technology and Engineering Achievement Committee (NATAS) beloont het bedrijf uit Brainport voor de innovatieve techniek waarmee een watermerk aan een video of film wordt toegevoegd in strijd tegen piraterij. De Emmy is de hoogste onderscheiding in de Amerikaanse televisie- industrie.

Civolution zet volgens de vakjury met NexGuard wereldwijd de toon met zijn Steganografie. Dat is een technologie om met een verborgen watermerk allerlei codes en data toe te voegen aan een film, foto of video of kopieën daarvan. Hiermee kunnen originele producties snel en eenvoudig worden onderscheiden van illegale kopieën. Maar is het ook gemakkelijker om te traceren wie verantwoordelijk is voor de illegale kopieën. De geheime codetaal kan worden aangebracht tijdens de productie of distributie, maar evengoed via een digitale projector van een bioscoop of televisiescherm in huis.

Civolution heeft een kantoor in hightech bedrijvencentrum Bèta op de High Tech Campus in Eindhoven. De onderneming beschikt verder over kantoren in New York, Los Angeles, Londen en Rennes. CEO Alex Terpstra zal de prijs in ontvangst nemen tijdens een ceremonie op 8 januari 2016 in het Bellagio Hotel in Las Vegas tijdens de Consumer Electronics Show (CES). Behalve Civolution worden nog drie andere bedrijven onderscheiden in de categorie Steganografie.

Meer informatie over de Emmy klik hier

Naam bedrijf

Civolution

Gevestigd in

High Tech bedrijvencentrum Bèta, High Tech Campus Eindhoven

Website

www.civolution.com

Meer weten over high tech bedrijvencentra op High Tech Campus Eindhoven of TU/e Science Park? Kijk op www.launchyourbusiness.nl!