Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Automotive Brainport start met Truck Academy

Tien truck merkdealers met in totaal dertig filialen en het MBO Automotive Center (M.A.C.) / Summa College starten met een Truck Academy in de Brainportregio. De samenwerking moet leiden tot meer instroom van nieuwe medewerkers in de truckbranche en het verbeteren van de kwaliteit van studenten bedrijfsautotechniek in het beroepsonderwijs. Woensdag 8 juli ondertekenden de betrokken partijen hiertoe een convenant op de Automotive Campus in Helmond.

De deelnemende partijen streven onder andere naar top onderwijs en verbetering in samenwerking. Zo krijgen studenten een opleiding met extra praktijk, begeleiding, certificaten en excursies. Leermeesters van de deelnemende bedrijven geven gastlessen en docenten worden door de truck merkdealers en importeurs geschoold.

Opleidingscentrum

Rick van der Velden, teamleider Summa Automotive: “Het M.A.C. en Summa Automotive hebben op de Automotive Campus in Helmond een bedrijfswagenopleidingscentrum opgezet met de uitstraling en hightech omgeving die het verdient. Met deze hoeveelheid bedrijven en studenten is voldoende en kwalitatief goed geschoold personeel voor Brainport Regio Eindhoven gewaarborgd.”

Draagkracht

Het aantal deelnemende partijen in de Brainportregio is uniek voor het landelijke Truck Academy concept. De deelnemende truck merkdealers zijn Allers, BAS Groep, De Burgh, Loven, MAN dealer, Nebim, Rüttchen, Smeets Autogroep, TTA Truckland en VDL Busland. Zij vertegenwoordigen de merken DAF, MAN, Mercedes, VDL Busland en Volvo/Renault. “We zijn als stuurgroep, vanuit de deelnemende truck merkdealers, erg blij met het grote aantal partijen dat zich vanuit dealerland bij dit nieuwe convenant heeft aangesloten. Voldoende draagkracht zorgt voor voldoende aanwas van studenten waardoor de continuïteit, en daarmee ook de kwaliteit, van deze Truck Academy gewaarborgd wordt. Op deze manier kunnen we een exclusieve klas met studenten voor de langere termijn garanderen”, zegt Riné Merks, vestigingsmanager van BAS Groep BV.

Aanleiding

De infrastructuur voor het beroepsonderwijs is in de truckbranche niet zo uitgebreid als voor de personenwagenbranche. Bovendien is de beroepsopleiding minder bekend bij vmbo-leerlingen. Dat maakt werving lastiger. Tegelijkertijd is de truckbranche conjunctuurgevoeliger, waardoor er in hoogtijdagen een relatief grotere behoefte aan personeel is dan in de personenwagenbranche.

Truck Academy

Truck Academy is een regionale samenwerking tussen truck merkdealers en een ROC. In Nederland zijn er in totaal zes Truck Academies te vinden. Deze ontvangen ondersteuning van de brancheorganisaties BOVAG, OOMT en Innovam. Zij geven hoofdzakelijk advies en zorgen voor inbrengen van expertise over de Mobiliteitsbranche.

Meer informatie: www.entertheT-zone.nl.