BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Bestronics opent nieuw bedrijfspand

Bestronics opende donderdag 15 mei haar nieuwe bedrijfspand op bedrijventerrein Flight Forum bij Eindhoven Airport. De onderneming die zich gespecialiseerd in print-assemblage is sinds kort ook toegetreden tot het hightech samenwerkingsverband Brainport Industries dat nu 86 deelnemers telt. Alle reden om het glas te heffen voor de gebroeders Anton en Hans van Limpt die het bedrijf ruim vier jaar geleden vanuit een faillissement kochten en het weer tot bloei brachten.

"Omdat we steeds vaker in samenwerkingen terecht kwamen met deelnemers uit Brainport Industries leek ons een toetreding tot dit samenwerkingscollectief een logische stap" vertelt Anton van Limpt, algemeen directeur bij Bestronics. Voor een gehoor van collega’s, klanten en ondernemers uit Brainport Regio Eindhoven houdt hij donderdag 15 mei een korte toespraak waarmee de nieuwe vestiging officieel een feit is.

De ruimere locatie en de modernisering van het machinepark maken het volgens broer Hans, uitvoerend directeur, mogelijk om de productiecapaciteit op termijn te verdubbelen en de samenwerking met klanten uit te breiden. “Flexibiliteit, hoge kwaliteit en transparantie zijn onze kernwaarden. In Brainport Regio Eindhoven zijn de lijntjes naar zowel klanten als toeleveranciers kort en dat biedt grote voordelen voor samenwerking. We hebben het bedrijf goed geautomatiseerd, gezorgd voor ISO-certificering en hebben de inkoop en processen goed onder controle.”

Bestronics werkt met een open calculatiesysteem. De klant weet wat hij betaalt voor de componenten en de assemblage. “Met die methodiek merken we dat we steeds meer ‘partner in business’ worden. We gaan samen met de klant inkopen, samen op zoek naar goedkopere componenten als dat mogelijk is. Dat maakt het product goedkoper en kun je de concurrentie met China beter aan”, vertelt Hans van Limpt.

Bestronics heeft een divers klantenbestand, van medisch, ledverlichting, camera’s tot automotive, en is daardoor bestand gebleken tegen de economische crisis. Volgens gastspreker Imke Carsouw, algemeen directeur Brainport Development, is dat een enorm knappe prestatie. In haar toelichting op Brainport Regio Eindhoven wees ze op het belang dat Zuidoost-Brabant niet alleen de slimste, maar economisch de sterkste moet proberen te worden. “Na Londen en Helsinki is Brainport de beste plek in Europa om in te investeren. En we behoren tot de wereldtop als het gaat om slimme vindingen en patenten. Maar we blijven ten opzichte van andere kennisregio’s nog wel achter als het gaat om sneller groeiende bedrijven. Daar willen en moeten we nog hard aan werken. Maar Gerard en Anton Philips, Hub en Wim van Doorne bewijzen dat Brainport Regio Eindhoven een heel vruchtbare bodem is voor ondernemende broers”, grapte ze.