Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Brainport gaat om banen!

Deurne is samen met 21 gemeenten in Zuidoost Brabant onderdeel van Brainport. Brainport, met Eindhoven als kloppend hart, is afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest prominente high tech centra van Europa. In 2011 zelfs uitgeroepen tot slimste regio ter wereld! De unieke manier van samenwerken tussen de overheid, bedrijfsleven en scholen vormen de basis voor open innovatie. Bedrijven zoals ASML, Philips en DAF zijn zeer bekend, maar voornamelijk het MKB in de regio, en daarmee ook in Deurne, vormen een belangrijke basis voor Brainport.

Deurne betaalt contributie via de Metropool Regio Eindhoven (MRE) aan Brainport. Zaterdag 6 juni werd in het kader van de Dutch Technology Week een tour georganiseerd voor raadsleden uit de regio door Brainport. Raadslid Ruud Berkers was hier namens VVD Deurne bij aanwezig. Voor VVD Deurne is werkgelegenheid een van de speerpunten.

Deurne is van oudsher vooral sterk in de maakindustrie en daarmee een belangrijke toeleverancier binnen de Brainport regio. Maar ook in Deurne hebben we zeer innovatieve bedrijven. Één baan in de high tech R&D, levert wel 8 tot 10 banen op in de hele keten! Van transporteurs, toeleveranciers tot aan services. Daarmee is Brainport de belangrijkste banenmotor van de regio. Niet voor niets dat de economische groei in Zuidoost Brabant daarmee boven gemiddeld was vergeleken met de rest van Nederland.

Het is belangrijk voor Deurne om een aantrekkelijke gemeente te zijn en te blijven. Voor bedrijven maar zeker ook voor inwoners. Met het intercitystation en de A67 kunnen we het voor forenzen ook aantrekkelijk maken om zich te vestigen in Deurne. Dat is weer cruciaal voor de toekomst van onze gemeente.

Brainport gaat om banen, banen en nog eens banen!


Burgemeester Blanksma opent de tour door Brainport


Raadsleden uit Brainport regio


Rondleiding bij AAE in Helmond