BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Delegatie Spaans Baskenland bezoekt Brainport

Een delegatie uit Spaans Baskenland heeft half april de Brainport regio bezocht. Dat gebeurde onder leiding van Ainhoa Ondarzabal, zij is directeur internationalisering van de provincie Spaans Baskenland. Centraal tijdens de ontmoeting stonden de zestien Baskische trainees die momenteel in Brainport werken via het Spaans-Baskische Global Training Program.

De afvaardiging kreeg een ontvangst bij Brainport Development en volgde aan de Emmasingel in Eindhoven een sessie over internationale samenwerking. Daarna werden een aantal bedrijven bezocht die partners zijn van het Brainport Talent Centre en een aantal trainees in dienst hebben.

Het betrof het Holst Centre op de High Tech Campus, NTS Group, Panalytical, Huijbregts, TNO en Deerns. Bij deze laatste onderneming volgde ook nog een evaluatiesessie met de zestien trainees. De Spaans-Baskische delegatie was onder de indruk van de warme ontvangst bij alle organisaties en de uitstekende begeleiding en prestaties van de trainees. Aan het einde van hun hun bezoek, liet de delegatie weten dat ze meer mogelijkheden zien om met de Brainportregio samen te werken en daar graag gebruik van willen maken.

Dankzij het Global Training Program zijn intussen tientallen Spaans-Baskische professionals in de techniek voor langere tijd aan het werk in de Brainportregio. Om de succesvolle samenwerking uit te breiden, gaan vertegenwoordigers van het Brainport Talent Centre in september op bezoek in Spaans Baskenland. Daar wordt dan gestart met de werving van de nieuwe lichting Global Training kandidaten voor 2015 en 2016.