BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Dutch Design Awards met koning op staatsbezoek in Korea

De ontwerpen die op 18 oktober 2014 tijdens de Dutch Design Week zijn bekroond met een Dutch Design Award, worden maandag 3 november 2014 tentoongesteld in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Daar zal koning Willem-Alexander op de eerste dag van zijn tweedaagse staatsbezoek de Dutch Design Exhibition openen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.


Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken maandagmiddag (lokale tijd) het Dongdaemun Design Plaza (DDP), een nieuw cultureel design centrum in Seoel. Na een korte rondleiding buiten, opent de koning de Dutch Design Exhibition, een reizende tentoonstelling van Dutch Design Awards in Eindhoven met winnende ontwerpen van 2014.


Het koninklijk paar maakt eveneens een korte rondgang langs een expositie van het Kansong Art Museum, waar een aantal objecten van Koreaanse kunstenaars zijn tentoongesteld. Aansluitend vindt in DDP de VNO-NCW ronde tafel-bijeenkomst plaats, waarbij Nederlandse CEO's en Koreaanse autoriteiten in gesprek gaan.


Guus Hiddink

Willem-Alexander en Máxima worden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Minister Henk Kamp van Economische Zaken leidt gelijktijdig een economische missie. Het staatsbezoek bestendigt de goede bilaterale relatie en heeft als doel de economische betrekkingen te intensiveren en de samenwerking te bevorderen in sectoren als (innovatieve) hightech ontwikkeling, windenergie en agribusiness. Eveneens wordt aandacht besteed aan de contacten met de in Nederland investerende Koreaanse bedrijven. Het bezoek biedt mogelijkheden om met inzet van het meereizende bedrijfsleven uitwisseling tot stand te brengen tussen overheidsinstanties, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Guus Hiddink reist mee naar Korea als boegbeeld van de economische missie en als lid van de officiële delegatie. Hiddink was bondscoach van het Koreaanse elftal tijdens het WK van 2002 en heeft kennis van de Koreaanse samenleving en een netwerk in Korea.

Korea is lid van de G-20 en behoort tot de 11 landen waarmee de EU een strategisch partnerschap heeft afgesloten. President Park bracht in maart 2014 een officieel bezoek aan koning Willem-Alexander.

Foto: Sjoerd Eickmans