BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Mint Solutions vindt geldschieters

Om te kunnen groeien als bedrijf, heb je voldoende investeerders nodig. Mint Solutions kreeg het voor elkaar een investering van 4,4 miljoen binnen te slepen om MedEye, een medicatieveiligheidssysteem, verder uit te rollen. Het van oorsprong IJslandse bedrijf was deelnemer in de eerste editie van Startupbootcamp HighTechXL in Brainport Regio Eindhoven, het belangrijkste acceleratorprogramma van Europa. De nu binnengehaalde investering is de grootste die een deelnemer van Startupbootcamp tot nu toe ophaalde.

Enorm knap zo´n investering, maar wat is het product eigenlijk? MedEye is een kastje dat aan het bed van de patiënt een 3D-model scant van de in te nemen medicijnen. Via beeldherkenning en de achterliggende database wordt de dosering en het type medicijn gecontroleerd. Zo kunnen fouten met het toedienen van medicijnen aan patiënten beter worden voorkomen. Dit zorgt voor extra veiligheid voor patiënten. Het systeem wordt al gebruikt door het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. De toepassing is zo veelbelovend dat zorginvesteerder Life Sciences Partners (LSP) en investeringsmaatschappij Seventure Partners er instappen met enkele miljoenen euro’s. Met het bedrag hoopt Mint Solutions via Nederland uit te breiden naar de Duitse en Britse zorgmarkt.

MedEye wordt inmiddels ook getest door andere ziekenhuizen in Nederland. “De controle van medicijnen vlak voor inname gebeurt nu soms met het scannen van barcodes, maar dat werkt in de praktijk niet echt. MedEye is betrouwbaarder en veel praktischer”, zegt CEO en medeoprichter Gauti Reynisson van Mint Solutions.

Reynisson studeerde aan het MIT in de Verenigde Staten en richtte met medestudent Ivar Helgason het bedrijf Mint Solutions in 2009 op. Voor de productplanning, marktverkenning en de zoektocht naar investeerders sloten de IJslanders zich aan bij het Europese acceleratieprogramma Startupbootcamp HighTechXL in Eindhoven. Het bedrijf telt nu acht medewerkers in IJsland en vier in Nederland en hoopt dat aantal door de investering uit te breiden.

Meer informatie

Startupbootcamp HighTechXL

Mint Solutions