BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Nieuwe teelttechnologie speelt in op wereldprobleem van overbevolking

Tot 2050 zal het aantal mensen op deze aardbol met bijna 2,5 miljard toenemen, terwijl de hoeveelheid geschikte landbouwgrond juist afneemt. Het binnenskamers verbouwen van groenten, fruit en kruiden kan op vrijwel elke plek: op de Noordpool, in de Sahara of in de kelder van een restaurant. Philips opende deze week het nieuwe onderzoekscentrum voor stadslandbouw ´Grow Wise´ op de High Tech Campus in Eindhoven. Kwekers zijn betrokken, net als klimaatdeskundigen en kennisinstellingen, zoals HAS Hogeschool in Den Bosch en de Wageningen Universiteit. Verschillende soorten sla worden verbouwd. En kruiden, zoals basilicum en oregano. Onderzoek wordt gedaan naar andere gewassen, zoals graan, rijst, kool en straks aardbeien. Met het nieuwe testcentrum Grow Wise beoogt Philips een blauwdruk te maken voor stedelijke landbouw, een noodzakelijke ontwikkeling omdat in 2030 ongeveer zestig procent van de almaar groeiende wereldbevolking in steden woont.

In Brainport bedenken we oplossingen voor grote maatschappelijke problemen rondom gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid. Door onze technologische sterktes in te zetten kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan oplossingen om schoner, veiliger en efficiënter voedsel te produceren.

Praat mee over de toekomst via #BNG