BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Rheinbahn bestelt 60 VDL Citea’s LLE

Rheinbahn uit Düsseldorf heeft op 2 januari 2013 de officiële gunning voor het aanbesteden van 60 bussen met lage instap aan VDL Bus & Coach toegekend. “Dit is voor VDL Bus & Coach Deutschland de grootste opdracht ooit. Een teken dat de ervaringen met de eerste 2 bussen buitengewoon positief zijn”, aldus een trotse Boris Höltermann, manager openbaar vervoer van VDL Bus & Coach Deutschland.

Rheinbahn nam in het voorjaar van 2010 twee bussen van de voorganger van de LLE, de Ambassador, in bedrijf om met deze voertuigen ervaring op te doen voor toekomstige busaankopen.

Innovatief lichtgewichtconcept

Bij de VDL-bussen met een lichtgewichtconstructie ligt de focus op vermindering van het brandstofverbruik en de daaruit voortvloeiende emissiereductie. Daarbij voldoen de bussen uiteraard nog steeds aan de hoogste veiligheidsnormen. De Citea LLE heeft een eigengewicht van circa 9 ton en verbruikt volgens de eigen ervaringen van Rheinbahn 25% minder diesel dan vergelijkbare producten. De Citea voldoet daarmee aan verwachtingen die aan voertuigen met hybride techniek gesteld worden, zonder dat hogere kosten voor deze techniek en bijvoorbeeld voor werkplaatsen en infrastructuur moeten worden gemaakt. De keuze voor het VDL-lichtgewichtconcept is met het oog op de huidige kostendruk een logische stap voor personenvervoersbedrijven die zich naast het optimaal vervoeren van passagiers ook de reductie van uitstoot van schadelijke stoffen ten doel gesteld hebben.

Rheinbahn

Rheinbahn AG verzorgt het openbaar vervoer in Düsseldorf, Meerbusch en uitgestrekte delen van het district Mettmann. Momenteel wordt met 400 bussen, 91 buslijnen, zeven sprinterlijnen (deels ondergronds) en 11 tramlijnen gewerkt. Het spoorwegnet reikt tot Neuss, Krefeld, Duisburg en Ratingen, is onderdeel van het spoorwegnet van Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, en heeft een lengte van ongeveer 342 km. Rheinbahn vervoert zo'n 216 miljoen passagiers per jaar.

Meer informatie: www.vdlgroep.nl