BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Samenwerking zorgsector op High Tech Campus Eindhoven

Cordian en Care IQ gaan met ingang van deze maand hun krachten combineren om oplossingen te bedenken die leiden tot een betere gezondheidszorg. Beide ondernemingen zijn gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven en houden zich bezig met de dagelijkse problemen waarmee patiënten en zorgverleners kampen. De nieuwe samenwerking is exemplarisch voor de wijze waarop bedrijven in de Brainport Regio Eindhoven samenwerken om hun doelen beter en sneller te bereiken.

Cordian onderzoekt, ontwikkelt en verkoopt high tech innovaties ter ondersteuning van de zorgsector en zorgmarkt. Het gaat om verpleeghuizen, ouderenzorghuizen, langdurige zorg, geestelijke gezondheidszorg, sociale zorg, revalidatiecentra en thuiszorg. Care IQ is een consultancybedrijf dat vanuit het high tech bedrijvencentrum Mµ samenwerkt met zorgverleners, zorgverzekeraars en medische technologiebedrijven om innovatieve concepten te creëren voor slimme zorg aan patiënten en hun families.

Dr. Jan Nesvadba, technisch directeur van Cordian: "Vooral de inzichten van Care IQ in de ziekenhuissector, hun brede kennis van het zorgspectrum en brede internationale netwerk zijn complementair met onze kennis en ervaring in de langdurige zorg en thuiszorg."

Op zijn beurt looft André van Est, een van de oprichters van Care IQ, de ondernemersgeest binnen Cordian. "Ze hebben een aantal zeer innovatieve en kosteneffectieve producten, zoals de Care Monitor. Bovendien streeft Cordian naar een actieve samenwerking en continue verbetering met haar klanten en gebruikers in de zorgmarkt.”

Door het combineren van hun deskundigheid en ervaring op het gebied van technische innovaties, procesverbetering en capaciteitsplanning willen beide partners een bijdrage leveren aan meer efficiëntie in de zorg. De samenwerking moet leiden tot innovatieve zorgtrajecten waar patiënten, hun familie en zorgverleners baat bij hebben. De problematiek waarmee deze drie doelgroepen dagelijks worden geconfronteerd, vormt dan ook het uitgangspunt om te komen tot oplossingen die meer zorgkwaliteit en kostenefficiëntie bieden.

Cordian en Care IQ gaan samen consultancy, implementatieservices, zorginnovatie en zorgproducten aanbieden voor ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en aanbieders van thuiszorg, zorg voor ouderen en voor gehandicapten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De eerste resultaten van deze samenwerking zullen 21 mei worden gepresenteerd op het Symposium 'Intramural innovations for Extramural Care' op de High Tech Campus Eindhoven.

Meer informatie

www.care-innovation.eu

www.care-iq.com

www.cordian.eu