BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Sioux en CCM samen in marktleidend systeemhuis

Sioux en CCM bundelen hun krachten en gaan het grootste onafhankelijke technische systeemhuis vormen van de Benelux. Met CCM als krachtige speler op het gebied van mechatronische systemen, en Sioux in het domein van embedded systemen. Samen worden ze een innovatieve technologiepartner met meer dan 400 multidisciplinaire ingenieurs. CCM wordt opgenomen in de Sioux Group.

In de nieuwe opzet wordt de integrale afstemming van mechanica, optica, fysica, dynamica, elektronica, wiskunde en software geoptimaliseerd. Kerncompetenties zijn onder meer precisietechnologie, (motion) control engineering, vacuümtechnologie en hybride aandrijvingen, maar ook machinebesturing, beeldverwerking, gebruikers-interactie, remote services en mobile apps. Dankzij de bundeling kan het gehele palet van technologie consultancy tot en met complete productontwikkeling, productie en life cycle management worden aangeboden.

CEO Henny van Doorne van CCM: “Door het samengaan met Sioux kunnen we onze eerstelijns positie in de hightech industrie strategisch versterken en hierdoor nog interessanter werk aan onze medewerkers bieden.” Hans Duisters van Sioux: “Ik ben enorm verheugd met deze inhoudelijke versterking met nieuwe disciplines die we onze klanten nu kunnen bieden. De culturele match in kwaliteit, attitude en bezieling in beide bedrijven belooft een mooie toekomst.”

Sioux heeft ook de spin-off bedrijven van CCM overgenomen. LumiByte maakt het MuScan product, een apparaat om snel en automatisch bacteriën te kunnen detecteren zoals salmonella, legionella en MRSA. MediSpirit maakt het Whistler product, een unieke longfunctie tester om bijvoorbeeld comfortabel en nauwkeurig astma te kunnen detecteren bij zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

Door de versterking met CCM verbetert Sioux haar positie in de markt en ontstaat een uitgebalanceerd portfolio van klanten in de life science & health, semicon, agro & food, automotive, image & printing, consumer electronics & telecom, professional equipment manufacturing en traffic, transport & infrastructure industrie.

Hans Duisters: “Sioux is er op gericht om veelzijdig en afwisselend werk van zowel lokale als internationale opdrachtgevers naar de Brainport regio toe te halen. Deze regio is een toptechnologieregio van wereldfaam en de maakindustrie is een van de belangrijkste pijlers hierin. Eén baan in R&D levert nog eens tien banen in productie, toelevering en service op.”

Meer informatie

www.sioux.eu
www.ccm.nl
www.lumibyte.eu
www.medispirit.eu