BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Smart Light Event tijdens GLOW

'The future of light, it’s up to you’ is het motto van het Smart Lighting Event 2014 van de gemeente Eindhoven. In samenwerking met Smart Circle zal donderdagavond 13 november tijdens GLOW van alles te zien zijn over de toekomst van slimme, openbare verlichting. Bedrijven, kennisinstellingen, overheden, maar vooral inwoners worden uitgenodigd om in het Natlab op Strijp-S een kijkje te komen nemen.

Slimme verlichting (smart lighting) is sterk in opkomst en kan veel toevoegen aan de kwaliteit van leven. Steeds meer partijen zien ook mogelijkheden voor de stedelijke omgeving. Langzaamaan is de weg ingeslagen naar een nieuw, interactief lichtsysteem voor de openbare ruimte. Een deel van het avondprogramma laat deze verandering zien en biedt tegelijk inzicht wat in de nabije toekomst realiteit wordt.

Het Natlab is tussen 18.30 en 22.00 uur gratis toegankelijk. Belangstellenden kunnen naar eigen keuze het volledige programma of een deel ervan bijwonen. De locatie maakt deel uit van de route van GLOW NEXT, dus een combinatiebezoek is ook mogelijk.


Het programma in het Natlab aan de Kastanjelaan 500 in Eindhoven is als volgt:

18.45 uur:
Hoe werkt Eindhoven aan het licht van de toekomst? Opening door wethouder Mary-Ann Schreurs

19.00 uur:
De stad van de toekomst – Hoe ziet de stad eruit in 2030? Kees Jansen, stadsfilosoof en Smart City Strateeg

19.30 - 22.00 uur:
Belevingssessie ‘Beleef het licht in uw stad!’ Ellen de Vries, lichtontwerper Het Lux Lab Lighting Design, in samenwerking met U-Approach. Tijdens deze sessie ervaren de bezoekers hoe licht valt te beïnvloeden en hoeveel invloed licht heeft op iemands dagelijkse activiteiten.