Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Studenten en scholieren Brainport naar WK Robotica

Jongeren uit Brainport Regio Eindhoven zijn goed vertegenwoordigd op het WK Robotica dat 23 en 24 april wordt gehouden in de Amerikaanse stad St. Louis. Het gaat om vijfendertig studenten Fontys Hogescholen (Engineering) en vijf leerlingen van het Zwijsencollege in Veghel, verenigd in Team Rembrandts.

Het team heeft aan het begin van 2015 binnen zes weken een robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd. Na allerlei testen, waaronder het verzamelen en stapelen van kratten, deed Team Rembrandts mee aan de First Robotics Competition in Richmond in de Verenigde Staten. Dankzij een tweede plek in de voorronde kwalificeerden de dertig jongeren uit de Brainport regio zich voor het aanstaande WK. Deze prestatie leverde de studenten en scholieren ook vijfduizend euro aan WK-inschrijfgeld op, betaald door ruimtevaartorganisatie NASA. Het Team Rembrandts doet voor de derde keer op rij mee aan het toernooi in St. Louis. Aan het WK in de Verenigde Staten nemen in totaal zeshonderd teams deel.

Kenniscentrum

Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven herbergt het Kenniscentrum Robotics and High Tech Mechatronics. De lector, docenten en studenten verrichten toegepast onderzoek en werken daarbij nauw samen met bedrijven uit de Brainport regio. De medewerkers van het Kenniscentrum zijn gespecialiseerd in mechatronica, robotica, vision, werktuigbouwkunde, technische natuurkunde, ontwikkeling van embedded applicaties en elektronica.

Projecten worden uitgevoerd door medewerkers van het lectoraat en docenten uit de kenniskring, aangevuld met zoveel mogelijk studenten uit verschillende technische opleidingen. Op deze wijze wordt de kennis zo direct mogelijk in het onderwijs gebruikt. Uiteraard is de opgebouwde kennis ook voor de industrie en andere onderwijsinstellingen beschikbaar.

Foto: Team Rembrandts