BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

VanBerlo wint prestigieuze Red Dot Award

De internationale jury van de ontwerpwedstrijd Red Dot heeft designbureau VanBerlo bekroond met een prestigieuze Red Dot Award in de categorie product design. Van Berlo kreeg de prijs voor een bagage drop-off oplossing.

De internationaal gerenommeerde Red Dot is één van de grootste en meest vooraanstaande ontwerpwedstrijden ter wereld. Dit jaar waren er 1865 ontwerpers, architecten en bedrijven uit 54 landen die met elkaar moesten concurreren binnen 19 productcategorieën. De prijzen worden officieel uitgereikt tijdens het Red Dot Gala in het Aalto theater op 1 juli 2013 in Essen, Duitsland.

Het prijswinnende product: Type22 Scan & Fly Drop & scan in een handomdraai

VanBerlo en Type22 zijn er samen in geslaagd de kennis van bagageafhandeling van Type22 te commercialiseren in een bekroonde self-service bagage drop-off oplossing: Scan & Fly. Type22 levert bagage-afhandelingsproducten voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen, die het mogelijk maken dat een probleemloze bagageafhandeling de standaard wordt. Type22 is een spin-off van de Technische Universiteit Delft en heeft oplossingen gerealiseerd op London Heathrow en Rotterdam The Hague Airport.

VanBerlo’s belangrijkste uitdaging was hoe je zoveel technologie in een compact product kunt inpassen. Een product dat, bovendien, gemakkelijk ingebouwd moest kunnen worden in de bestaande check-in balies van luchthavens. De Scan & Fly is gemakkelijk vanaf de voorkant te bedienen. Passagiers zullen nooit worden geconfronteerd met rijen ‘Out of Service’-units, gewoon omdat een complete Scan&Fly-unit binnen enkele minuten vervangen kan worden.

Om te kunnen concurreren met standaard bagage-afhandelingsprocedures en vanwege de inkrimping van grondpersoneel moest de Scan&Fly procestijd drastisch worden teruggebracht.

Type22 en VanBerlo ontwikkelden een intuïtieve en ergonomische interface waarmee zelfs onervaren reizigers probleemloos en in minder dan 50 seconden een label kunnen bevestigen en hun bagage kunnen achterlaten.

Meer informatie: www.type22.aero