BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

VDL Steelweld scoort diverse grote orders

VDL Steelweld in Breda, onderdeel van VDL Groep, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar diverse grote orders gescoord. Het gaat om opdrachten voor onder andere Jaguar Land Rover, Volvo en Ford. Tezamen hebben de orders een totale waarde van meer dan 200 miljoen euro.

Jaguar Land Rover
VDL Steelweld heeft opnieuw een mega-order van Jaguar Land Rover ontvangen, nadat al eerder grote projecten naar volle tevredenheid zijn uitgevoerd. Het betreft de turnkey levering van productieautomatiseringslijnen voor de complete body van een nieuw model. Eind 2013 wordt gestart met de levering van de robotlijnen in West-Midlands, Groot-Brittannië.

Volvo
Ook Volvo heeft een order geplaatst bij VDL Steelweld. Voor de vestiging in Gotenburg, Zweden, wordt er een productielijn voor het produceren van de complete bodemgroep en de montagelijnen voor een nieuw Volvo model gemaakt. De engineering hiervoor is inmiddels gestart en de installatie zal in het 4e kwartaal 2013 aanvangen.

Ford
VDL Steelweld heeft orders ontvangen voor twee verschillende productielocaties van Ford in Europa. Het gaat om de levering van productielijnen voor de ‘closure delen’ voor enkele nieuwe modellen en de levering van de productielijnen voor de deuren, kofferdeksel, motorkap en spatborden. Tevens heeft VDL Steelweld de opdracht gekregen voor het automatisch monteren van de ‘closure delen’ door middel van robots met vision systemen.

MINI
VDL Steelweld ontving eerder dit jaar orders van zusterbedrijf VDL Nedcar in Born, waar vanaf tweede helft 2014 in opdracht van BMW MINI’s gebouwd gaan worden. De installatie voor deze lijnen is reeds gestart.