BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Meer carrièrekansen

In Brainport is volop werk in de technologie op alle niveaus.

Vind jouw perfecte baan

Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de technologie? Brainport, met Eindhoven als hart, biedt met zijn hightech industrie volop carrièrekansen voor ambitieuze talenten. Een voorbeeld hiervan is de Brainport TalentBOX, een online platform dat wereldwijd tech & IT professionals verbindt aan interessante werkgevers, banen en technologieën. Het uploaden van jouw CV brengt jou een stukje dichterbij de prachtige baan in de Brainport regio. Schrijf je nu in en kom in beeld bij toonaangevende high tech bedrijven als NTS-group, ASML, FEI, TNO, Vanderlande en nog veel meer!

Lees meer

Dicht op het vuur van innovatie

Brainport is dé plek voor een hightechcarrière. Dichter op het vuur van innovatie kun je niet zitten. In Brainport is de passie voor technologische vooruitgang elke dag voelbaar. Er is geen werkdag zonder inspiratie. Brainport, met Eindhoven als hart, is afgelopen jaren uitgegroeid tot een toptechnologieregio van wereldformaat. Hightech en design gaan hier hand in hand met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap. Dit maakt Brainport tot een regio die veel banen biedt voor technici op alle niveaus. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst want de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. In een omgeving met open innovatie zijn we uitstekend in staat om die technologie om te zetten in fantastische nieuwe diensten en producten.

Hotspot voor technisch talent

Hotspots als High Tech Campus Eindhoven en de campus van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een grote aantrekkingskracht op kenniswerkers uit binnen- en buitenland. Ook de hightech maakindustrie biedt volop carrièrekansen voor talent uit het wetenschappelijk onderwijs en het hoger- en middelbaar beroepsonderwijs. Door de intensieve samenwerking ontstaan er voor werknemers extra carrièrekansen. Een interessante baan bij het ene topbedrijf blijkt vaak de springplank naar een uitdagende carrière bij een andere wereldspeler. Dat is niet alleen weggelegd voor internationale kenniswerkers, maar voor iedereen die het beste uit zichzelf naar boven wil halen.

Vind de baan die bij je past

Om bedrijven te voorzien in voldoende goed gekwalificeerde mensen, bieden scholen in Brainport goed onderwijs en gerichte scholing aan. De intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijven zorgt voor de optimale aansluiting met de veranderende behoefte op de arbeidsmarkt. Brainport herbergt bovendien een uitgebreid netwerk waarin werkzoekenden hun kennis en contacten kunnen delen. Dat helpt enorm wanneer je snel een baan wilt vinden die bij je past.
Ontdek onze banen en stages

Aantrekkelijk woonklimaat

Werken in Brainport betekent ook prettig leven. De regio combineert ruimte en natuur met recreatie, sport en een prikkelend cultureel aanbod. Dat maakt het eenvoudig om een boeiende baan te combineren met een aangename woonomgeving. Een ideale basis om samen te werken aan producten en diensten die een bijdrage leveren aan een duurzame, gezonde en veilige samenleving.

Samen maken we de toekomst!

Meer weten over werken in Brainport?

Wij helpen u graag verder
Yvonne van Hest
Program Director People (at Brainport Development)

MEER CARRIÈREKANSEN IN BRAINPORT

Steeds meer ouderen in de beroepsbevolking

%

t.o.v. 42% in 2013
Voor het eerst sinds

daalt de werkloosheid, zowel regionaal als nationaal
Meer jongeren, en in het bijzonder meer meisjes

%

kiezen voor een technisch profiel in Brainport
Meer binnenlandse migratie naar Brainport

personen in 2014

Grand challenges

In Brainport bedenken we innovatieve, creatieve oplossingen voor 5 grote maatschappelijke uitdagingen: gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid. Lees verder

High tech
Design

Ontdek een nieuwe weg naar de toekomst

Lees de vernieuwde koers Brainport Next Generation

Download het strategiedocument